Yuri Honing Quartet / Under the Surface

Yuri Honing Quartet & Under the Surface

Geïmproviseerde jazz gevolgd door sprookjesachtige show.
Geniet deze middag van twee bijzondere jazzconcerten. In Under the Surface, bestaande uit Joost Lijbaart (drums), Bram Stadhouders (gitaar) en Sanne Rambags (zang), vinden drie generaties van unieke muzikanten elkaar in een voorliefde voor geïmproviseerde muziek. 

Zangeres Sanne Rambags haalt haar inspiratie uit de stilte en sereniteit van de Noorse natuur. Ze dicht, fluistert, zingt en laat haar stem zelfverzekerd dwalen over de geïmproviseerde melodielijnen van Bram en het ingetogen, subtiele slagwerk van Joost. Puur, intens, fragiel, muziek die beklijft... dat is Under the Surface. 

Vervolgens speelt Yuri Honing Quartet de voorstelling ‘Bluebeard’, geïnspireerd door het beroemde sprookje ‘Blauwbaard’. Een steenrijke, maar afschrikwekkende man met een blauwe baard geeft zijn jonge vrouw de sleutels van zijn kasteel. Ze mag overal rondlopen, maar één kamer is verboden. Wanneer ze de kamer toch opent, is ze geschokt door wat ze aantreft. 

De topmusici van het Yuri Honing Quartet leiden je door Blauwbaards catacomben en nemen je mee naar mysterieuze kamers met geheime melodieën.  

Locatie

Schouwburg Cuijk

Prijs

€ 17,50