StarkLinnemann Quintet

De muziek van Beethoven wordt getransformeerd naar de 21e eeuw

StarkLinnemann is de uitdaging aangegaan de muziek van Beethoven te transformeren naar een overtuigend klankidioom van de 21e eeuw. Eerder deed dit quintet dat succesvol met complete werken van Liszt, Chopin en Mussorgsky. De stijl die van StarkLinnemann wordt het best omschreven met de term Universal Crossover Music. 

De vorm van de stukken blijft intact maar hippe ritmes en moderne harmonieën worden toegevoegd. En geheel in de geest van Beethoven kunnen avontuurlijke improvisaties natuurlijk niet ontbreken. 

De formatie StarkLinnemann is als geen ander in staat muziekhistorische tijdvakken en geografisch bepaalde verschillen in muziekstijlen met elkaar te verbinden. Hun succesvolle crossover projecten waarbij klassieke meesterwerken zijn vertaald naar een overtuigend 21e eeuw idioom zijn door binnen- en buitenlandse pers zeer positief ontvangen. 

Met overdonderende concerten op vele festivals en in o.a. Tivoli/Vredenburg in Utrecht, het Amsterdamse Concertgebouw en Alexandrinsky Theater in St. Petersburg heeft StarkLinnemann een onuitwisbare indruk achtergelaten op de nationale en internationale muziekscene. 

Line-up:
Iman Spaargaren (tenor saxofoon, klarinet, basklarinet) | Anton Boiarskikh (trombone) | Paul Stark (piano en hercompositie) | Maciej Domaradzki (contrabas) | Jonas Linnemann (drums & percussie)