Coal Harbour

FEEDFORWARD

Het Rotterdamse collectief COAL HARBOUR lanceert een nieuw multimediaal project: FEEDFORWARD. 

Tussen jazz en klassieke muziek.
In dit moderne sprookje smelten muziek en beeld samen om een verhaal te vertellen over hebzucht, welvaart en de gevolgen van het eindeloos nastreven van groei.

Coal Harbour is een eigenzinnig Rotterdams collectief dat het experiment niet schuwt; een klein orkest met de intimiteit van een kamermuziekensemble. Met hun filmische composities en schurende improvisaties laten zij de grenzen tussen jazz en klassieke muziek vervagen. 

Samensmelting van beeld en muziek.
Na hun succesvolle debuut JOLT (2018) maakt Coal Harbour met FEEDFORWARD voor het eerst een stuk waarin beeld en muziek samensmelten. Componist en pianist Robert Koemans schreef een twaalfdelige instrumentale suite die in het voorjaar van 2022 als multidisciplinaire voorstelling op de planken komt. 

FEEDFORWARD vertelt het verhaal van een prehistorische stam die een rustig leven leidt tot een van hen een boom met onweerstaanbaar fruit ontdekt. Dit muzikale sprookje wordt tijdens het concert in beeld gebracht door animaties van Tsjisse Talsma, die eerder illustraties maakte voor onder meer The New York Times en The Washington Post en Sarah Pannekoek.

FEEDFORWARD is tot stand gekomen in samenwerking met Jazz International Rotterdam.

Musici:
Tom Ridderbeekx, trompet, flugelhorn
Robert-Jan Looysen, hoorn
Yoran Aarssen, saxofoon en klarinet
Federico Calcagno, basklarinet
George Dumitriu, viool
Hadewijch Hofland, viool
Mark Mulder, altviool
Thomas van Geelen, cello
Robert Koemans, piano en composities
Thomas Pol, contrabas
Willem Romers, drums 

Locatie

Schouwburg Cuijk - Kleine Zaal

Prijs

€ 18,50